15 травня - День пам'яті жертв політичних репресій

  • 231

Національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.
Тож сьогодні в цей День ми схиляємо голови перед нашими співвітчизниками: депортованими, ув’язненими, висланими у табори, загиблими внаслідок голодоморів, репресій та терору в роки правління тоталітарних режимів. Це мільйони зламаних доль. Мільйони працьовитих, талановитих та соціально активних громадян, яких комуністична влада оголосила «ворогами народу», було страчено або приречено на тортури і голодну смерть на засланні.
Не полишає своїх загарбницьких цілей і сьогоднішній російський режим, наслідуючи усі ганебні методи своїх попередників, фактично вчиняючи геноцид Українського народу у ХХІ столітті на українських землях.
Але, попри величезні втрати, наш народ вистоїть, як вистояв у роки найжорстокіших випробувань і вчергове доведе, що нікому не під силу зламати вільний дух українців.
Україна зробила свій вибір, обравши долю незалежної демократичної держави. І сьогодні українці стоять на захисті свого вибору, своєї честі, своєї свободи заради майбутнього, заради минулого.
Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим Героям!

Фото без опису