Відтепер земляні роботи потрібно узгоджувати в «Прикарпаттяобленерго»

  • 273

АТ «Прикарпаттяобленерго» повідомляє, що з 01.04.2022 всі установи (підприємства) незалежно від форми власності, які здійснюють земляні роботи по Івано-Франківській області в зонах проходження електричних мереж 0,4-35 кВ мають бути узгодженні з працівниками служби кабельних мереж АТ «Прикарпаттяобленерго».

Виклик представників служби кабельних мереж на аварійні чи планові заявки здійснюється на такі види робіт:

  • уточнення трас проходження КЛ-0,4/35 кВ, для запобігання пошкодження пошкодження кабельних ліній;
  • Прийняття траншей згідно ТУ та інвестпрограм.

Також необхідно з службою кабельних мереж погоджувати проектну документацію на такі види робіт як:

  • прокладання комунальних мереж (водопроводів, газопроводів, мереж водовідведення тощо);
  • роботи в охоронній зоні КЛ-0,4-10кВ (виконання на трасі в охоронній зоні на відстані менше 1м від крайніх КЛ різних робіт сторонніми організаціями без письмового погодження з енергокомпанією);
  • влаштування звалища чи смітників громадського користування;
  • влаштування спортивних майданчиків для ігор, стадіонів, ринків, зупинок громадського транспорту;
  • розташування не капітальних споруд (переносні споруди не пов’язані з фундаментом);
  • розташування в охоронній зоні конструкцій рекламного характеру (сіті-лайт, банер, біг-борд, тощо);
  • виконання робіт пов’язаних із застосуванням ударних механізмів, скидання вантажів масою понад 5 тонн, скидання і зливання їдких і тих, що спричиняють корозію, речовин, пально-мастильних матеріалів ( в охоронних зонах підземних кабельних ліній електропередач).

Для подачі заявки на виклик представників служби кабельних мереж та погодження проектної документації звертатись в АТ «Прикарпаттяобленерго» за контактними телефонами: (066) 222-49-15; (067) 343-03-96; (0342) 59-46-75.

При подачі заявки необхідно надати інформацію: місце проведення розкопки, назву організації (підприємства), яка буде здійснювати дані роботи, відповідальну особу за проведення робіт та контактний телефон для узгодження часу виїзду чи погодження вище вказаних робіт чи документації.

Варто звернути увагу на те, що самовільне проведення земляних робіт в зонах проходження підземних кабельних мереж без погодження з службою кабельних мереж суворо ЗАБОРОНЕНО !

У випадку пошкодження мереж, які належать АТ «Прикарпаттяобленерго» винуватці будуть притягнуті до адміністративної відповідальності згідно Закону України.

Фото без опису