Мешканці Галицької громади мають можливість отримати компенсацію за надання житла переселенцям

  • 317

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Отримають компенсацію від держави в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку.

З 1 по 5 число кожного місяця в Галицькій міській раді відбувається реєстрація заяв на компенсацію щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов'язаних з таким розміщенням.

ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ ЗАЯВ НЕОБХІДНО МАТИ НАСТУПНІ ДОКУМЕНТИ:

- Копію паспорта громадянина України або копію свідоцтва про народження дитини, реєстраційний номер облікової картки платника податків внутрішньо переміщеної особи.

- Копію свідоцтва на право власності на житло, в якому безоплатно тимчасово розміщена ВПО.

- Копію паспорта громадянина України власника житлового приміщення реєстраційний номер облікової картки платника податків.

- Копію тимчасового посвідчення ВПО.

- Банківські реквізити заявника для перерахування суми компенсації (рахунок)

Просимо звертатися за адресою: м. Галич. пл. Волі, 1 (1 поверх. Каб. № 3).

 

Фото без опису