Що робити при виявленні підозрілих предметів

  • 193

Зараз на вулицях міст, населених пунктів, у наших полях та лісах дуже багато небезпечних «подарунків» та диверсантів! Тому будьмо пильними й уважними, обережними й оперативними!

При знаходженні підозрілих чи то надто красивих, привабливих чи невідповідних місцю предметів (розкидані іграшки, флешки, хвостики, предмети з дротами) - фотографуйте ці предмети та місцевість поруч (для орієнтації) та відправляйте фото чи то просто дзвоніть у місцевий відділ поліції.

Фото без опису

Позначте й огородіть місце з підозрілим предметом, щоб інші випадково не натрапили й не зачепили цей предмет.

Перед поїздкою на авто оглядайте свій автомобіль, особливо знизу й в зоні колес та майданчик для виїзду.

Також слід звертати увагу на підозрілих перехожих, які не орієнтуються на місцевості, розпитують: «А где находится...?» й тому подібне на російській мові й з характерним акцентом...

Звертати увагу на людей, які дивно одягнегні (чи то не за розміром речі, чи то речі в гардеробі складають дивну комбінацію, закороткі чи задовгі штани, чи то не вистачає певної деталі гардеробу для цієї пори року, одягнені надто легко для морозу тощо). Якщо буде змога - сфотографуйте й повідомте у відповідні органи.

Будьте обережні при дзвінках у двері. Переконайтеся, що людина, яка перед вами є насправді тим, ким представляється... Якщо непевні - не відчиняйте двері!

Проінформуйте дітей! Забороніть їм чіпати незнайомі предмети на землі!

Миру й сили нам всім! 

Слава Україні!