Галич готується до відзначення ювілею

  • 358

Підготовці до відзначення 1125-ої річниці з часу першої згадки про місто Галич була присвячена сьогоднішня нарада під керівництвом Олега Кантора.

«Для нас це велика честь і, водночас, відповідальність, що ювілей Галича ми святкуватимемо на державному рівні. Тому маємо негайно приступити до роботи, щоб гідно підготуватися до відзначення ювілейної дати княжої столиці,- сказав у вступному слові міський голова. - Приємно, що надійне плече в цьому питанні нам підставила Івано-Франківська обласна рада, затвердивши відповідну комплексну програму. Адже в плані заходів в тому числі передбачено фінансування робіт щодо відновлення та будівництва об’єктів як соціальної, так і туристичної інфраструктури».

Зважаючи на те, що основні святкові заходи відбуватимуться в середмісті, архітектори, інженери, представники влади поділилися своїм баченням щодо реконструкції майдану Різдва. Звучали пропозиції відновити історичний фонтан, модернізувати сцену, оновити фасади будинків, замінити основу постаменту пам’ятника королю Данилу Галицькому, оновити інженерну інфраструктуру та малі архітектурні форми (лавки, урни, ліхтарі).

Щоб прийняти остаточне рішення по оновленню центральної частини міста, вирішено напрацювати Концепцію реконструкції майдану Різдва, залучивши до даного процесу фахівців, які, зокрема, працювали над проектом реконструкції цієї території у 1998 році.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису