Продовжується робота над виготовленням генплану м.Галича

  • 569

Про стан виготовлення генерального плану м. Галича говорили сьогодні на нараді під керівництвом міського голови Олега Кантора.

«Генплан – є одним з найважливіших документів, який визначає розвиток Галича, тому нам необхідно активізувати роботу щодо завершення даної містобудівної документації», – наголосив Олег Кантор.

Міський голова нагадав, що розроблення генплану було розпочате ще у 2017 р. За цей час зібрано вихідні матеріали, необхідні для написання відповідних розділів, які направлено виконавцям.

У 2021 р. неодноразово проводилися наради щодо розгляду пропозицій та усунення зауважень до розроблення містобудівної документації. Адже особливістю Галича є те, що це - історичне місто. Воно разом із селами Крилос та Шевченкове входить до списку історичних населених місць України, затвердженого Кабінетом Міністрів України у 2001р., а тому вимагає наявності єдиного історико-архітектурного опорного плану. При попередньому представленні яке відбулося влітку минулого року, спеціалістами міської ради та залученими фахівця було виявлено істотні розбіжності з існуючими межами в натурі, а тому до виконавців сформовано ряд зауважень щодо виправлення помилок.

Експертними думками з цього приводу поділилися присутні на нараді Наталя Лисаківська – представник Управління містобудування та архітектури ОДА, Леонід Онищенко – начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури та ЖКГ РДА, Роман Андрусишин – архітектор (м. Львів), Роман Могитич - кандидат архітектурних наук, доцент кафедри реставрації архітектурної та мистецької НУ «Львівська політехніка», Ігор Крет - архітектор, представники НЗ «Давній Галич» на чолі з генеральним директором Володимиром Олійником.

За результатами наради прийнято рішення ініціювати додаткову зустріч з проєктантами для усунення недоліків та висловлених зауважень. За умови досягнення консенсусу рекомендувати винести генплан на громадське обговорення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису