В Галичі презентували громадську організацію "Галицька дзиґа"

  • 783

«Мені приємно, що галицькі жінки змогли об’єднатися заради доброї справи – допомоги сім’ям учасникам бойових дій. Насправді – це дуже потрібна в нашому суспільстві річ. Адже війна на Сході країни триває. Військовим, які повертаються до дому, до своїх родин треба вчитися жити після війни. Без примар, спогадів і нічних жахіть. І тут, шановні жінки, багато чого залежить від Вас, - такі слова сказав сьогодні Олег Кантор на заході, що відбувся у Візит-центрі, з нагоди офіційного представлення громадської організації «Галицька Дзиґа».

«Ми завжди готові долучатися до реалізації програм реабілітаційних процесів, а також до тісної співпраці задля вирішення Ваших проблемних питань»,- запевнив присутніх міський голова.

Громадська організація, яка налічує понад 80 осіб, була створена 5 жовтня 2021 року за ініціативи дружин та матерів учасників бойових дій на Сході України, які проживають на території Галицької, Більшівцівської та Дубовецької громад.

За словами Ірини Колодій, яка очолила дану організацію, назва їхнього об’єднання не випадкова. Адже дзиґа – це жінка, яка постійно в русі, не покладаючи рук крутиться, балансуючи та урівноважуючи все довкола, забезпечуючи тил своєму чоловіку.

Організація створена з метою надання підтримки жінкам та сім’ям учасників бойових дій, залучення їх до реабілітаційних програм та заходів, забезпечення психологічного супроводу та навчання про запобігання вигоранню, втраті сил, а також допомога в адаптації психологічного стану рідних, які повернулися з війни.