За вивіз сміття відтепер платитимуть і сільські жителі

  • 432

Стан заключення договорів на вивіз побутових відходів у населених пунктах Галицької територіальної громади, порядок проведення чистки трас ліній електропередач, організація та проведення новорічних і Різдвяних свят – такі питання обговорили сьогодні на нараді в міського голови Олег Кантор зі старостами старостинських округів.

Під час засідання, зокрема, наголошувалося, що якщо раніше за вивіз сміття платили лише мешканці Галича, то тепер за дану послугу будуть сплачувати жителі всіх населених пунктів громади.

Тариф на вивезення 1 куб. метра (тонни) відходів, відповідно до рішення виконавчого комітету від 27 жовтня 2021 р.№ 18, становить:

• для населення 23,90 грн. на одну особу.

• для бюджетних організацій – 255,96 грн. за 1 м.куб.

• для підприємств, установ та організації 255,96 грн. за 1 куб. метр.

Всі жителів громади зобов’язані у найближчий час укласти договір із комунальним підприємством на вивіз сміття. Для цього складено графік виїзду працівників КП «Галиводоканал» у старостинські округи. Поряд з цим на сайті комунального підприємства розміщено «ПУБЛІЧНИЙ ДОГОВІР про надання послуг з поводження з побутовими відходами», з яким можуть ознайомитися усі бажаючі https://galvodokanal.if.ua/?p=4197 .

Директор філії АТ "Північна" АТ «Прикарпаттяобенерго» Юрій Хрін звернув увагу присутніх на необхідності обрізки дерев поблизу трас ліній електропередачі, щоб зменшити ризик вимкнень та небезпеки для життя. Він також нагадав, що відповідно до законодавства, працівники обленерго обрізають гілля в охоронній зоні поблизу електроліній напругою 10 кіловольт, а також біля електроліній напругою 0,4 кіловольт біля будинків і присадибних ділянок людей, які фізично не в змозі самостійно забезпечити чистку - інвалідів, одиноких перестарілих та пенсіонерів. В усіх інших випадках мешканці господарюють на своїх територіях самостійно.

Встановити до 19 грудня в усіх старостинських округах новорічні ялинки та фотозони, прикрасити магазини, кафе, заклади та установи гірляндами, залучивши до цього підприємців та небайдужих мешканців – таке доручення отримали старости в рамках підготовки до новорічних свят.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису