Відбулося позачергове засідання комісії ТЕБ і НС

  • 621

На позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС Галицької міської ради, яка відбулася сьогодні під керівництвом міського голови Олега Кантора, йшлося про виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам (школам, садкам, лікувальним закладам) на осінньо-зимовий період 2021/2022 років.

Постачальники, які до зростання цін виграли торги і уклали договори на постачання палива, відмовляються це робити, адже це значно нижча ціна, яка є на ринку сьогодні. Що, у свою чергу, ставить під загрозу вчасність початку опалювального сезону та безперебійну роботу бюджетних закладів у осінньо-зимовий період.

Поряд з тим, наприкінці вересня Кабмін, НАК «Нафтогаз України», Офіс Президента підписали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи не будуть зростати. Згідно з документом ціна газу для населення складає 7,42 грн. за 1 м³, для бюджетних установ – 16,39 грн. за 1 м³.

Однак Меморандум не передбачає стабільної ціни для бюджетних установ та організацій як окремих юридичних осіб, які використовують природний газ для опалення та гарячого водозабезпечення.

Комісія прийняла рішення вважати ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021/2022 років, надзвичайною та класифікувати її як надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

Відповідне рішення направлено в обласну державну адміністрацію.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

ПРОТОКОЛ ПОЗАЧЕРГОВОГО ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ГАЛИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ