Подаруй дитині родину

  • 573

30 вересня Україна відзначає день усиновлення. Це свято доброти та  милосердя  яке невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це національне свято усиновителів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів прийнявши в свої сім’ї дітей, які при різних обставинах втратили свої рідні сім’ї.

Фото без опису

Сімейними формами виховання дітей – сиріт та дітейпозбавлених батьківського піклування є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, патронат над дитиною.

Усиновлення – є найкращою із всіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини, тобто прийняття її у сім'ю на правах рідної.

Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, держава повинна пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.

На сьогоднішній день на території Галицької міської ради функціонує 6 прийомних сімей та 1 будинок сімейного типу, в які влаштовано 18 дітей.

Пріоритетною для Служби формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є опіка/піклування. Так, на обліку служби у справах дітей перебуває 41 дитина із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Службою у справах дітей ведеться постійна робота щодо встановлення статусу дітям, позбавленим батьківського піклування. Здійснюється моніторинг з цих питань.

Ці сім’ї дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину, батьківську турботу і тепло

Щиро сподіваємося, що у нашій громаді є люди, які своєю любов’ю, милосердям і турботою відкриють свої серця і двері домівок для цих дітей.