У Галицькому ліцеї ім. Я. Осмомисла пройшов інтерактивний захід для молоді «Етно-Profi Fest»

  • 554

Днями фахівці Галицької районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості провели інтерактивний захід «Етно-Profi Fest» для учнів 9-х класів Галицького ліцею ім. Я. Осмомисла. Мета заходу - формування в учасників усвідомленого вибору професії та сприяння в побудові їх професійної кар’єри, відповідно до потреб ринку праці регіону, мотивація до самозайнятості, створення умов для підвищення активності учнів до пізнання світу професій нашого регіону.

Фото без опису

Школярі поділились на п’ять команд, яким необхідно було пройти маршрут, що складався із 5-ти станцій. Наприклад, на станції «Загадки» гравці перевірили свої знання у світі сучасних етно-професій. Під час проходження станції «Портрет ідеальної професії», учні продемонстрували свої художні таланти та креативність. На станції «Майстер – класи» працівник Галицької малої академії народних ремесл познайомила гравців з такими професіями, як різьбяр, гончар, соломоплетіння, мотанкарство…На станції «Способи пошуку роботи» дізналися, що існує велика кількість способів і інструментів пошуку роботи.

Фото без опису


Відповідно кількості набраних балів за певні завдання командам було присвоєно призові місця, за які вони отримали відповідні призи.
Захід пройшов у теплій атмосфері. Під час виконання конкурсів учні отримали характеристику деяких професій, класифікували їх за предметом праці, отримали знання про змістовні трансформації традиційних етно-професій тощо. Юнаки та дівчата  активно виконували завдання, демонструючи неабиякі знання про професії та художні здібності.
Відповідно кількості набраних балів за певні завдання командам було присвоєно призові місця, за які вони отримали відповідні призи.

Фото без опису