Увага! Нові карантинні обмеження!

  • 561

Від 23 вересня в усіх регіонах країни запроваджується «жовтий» рівень епіднебезпеки. Починає діяти вимога, аби 80% персоналу закладу освіти були вакциновані принаймні однією дозою — тоді цей заклад продовжуватиме свою роботу.

Там, де працівники все ще не вакцинувались, навчання відбуватиметься дистанційно. Також сьогодні Уряд підтримав рішення, згідно з яким дитячі садочки, спеціальні заклади й молодші класи будуть працювати очно як у «жовтій», так і «червоній» зонах.

Згідно з карантинною постановою, від 23 вересня також запроваджуються додаткові обмеження в роботі громадських закладів. Бізнесу пропонується два варіанти роботи:

Працювати без додаткових обмежень, але для цього 80% персоналу та всі відвідувачі повинні мати «жовтий» ковід-сертифікат, що засвідчує отримання однієї дози вакцини, негативний ПЛР-тест або довідку про одужання. Бізнес має самостійно перевіряти наявність цих документів.

Працювати з усіма додатковими обмеженнями «жовтої» зони й не перевіряти відповідні документи про вакцинацію. Вибір залишається за підприємцями, і ми впевнені в їхній відповідальній позиції.

Рухаємося до «цифрового безвізу» з Європейським Союзом. Уряд затвердив 4 законопроєкти про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги, мета яких, зокрема, приєднання України до Єдиного цифрового ринку Євросоюзу.

На практиці — це відсутність бар'єрів для електронної торгівлі між Україною та ЄС або можливість використовувати електронний цифровий підпис у зовнішньоекономічній діяльності. Все це дозволить прискорити розвиток та використання технологій CardID, BankID, MobileID. Електронні підписи, електронні печатки стануть абсолютною буденністю для бізнесу, завдяки якісному провадженню цих законів.

 Посилюємо захист прав споживачів. Уряд підтримав оновлений проєкт закону на виконання Угоди про асоціацію з ЄС, яке дозволить усунути низку прогалин, зокрема у сфері електронної торгівлі.

На сьогодні існує проблема, коли людина не може поскаржитись або повернути товар, придбаний в інтернеті. Тому ми пропонуємо це виправити шляхом запровадження механізму добровільної ідентифікації продавця в реєстрі інтернет-магазинів.

Забезпечення українців доступним житлом — пріоритетне питання для Уряду.

Ресурс Укрфінжитла буде збільшений вже у 2021 році. Сьогодні ми підтримали рішення про випуск облігацій внутрішньої держпозики обсягом 20 мільярдів гривень. Кошти дадуть можливість забезпечити тисячі українських родин доступним житлом у межах програми Президента «Доступна іпотека».

Фото без опису