В Галицькій громаді відзначили День Незалежності України

  • 776

24 серпня в м. Галичі відбулося святкування 30-ї річниці відновлення Незалежності України. Розпочалося свято зранку з молитви за Україну у всіх храмах Галицької громади та продовжилось після обіду театралізованим віче "До незалежності ми йшли через століття, крізь віки".

"В історії кожної країни є події, які мають надзвичайно велике значення, які не втратять своєї актуальність ніколи. Однією з таких знаменних дат - є здобуття Україною незалежності в 1991 році. Але Україні далеко не 30,- сказав міський голова Олег Кантор, виступаючи на урочистому вічі з нагоди відзначення Дня Незалежності та нагадав слова Блаженнішого Святослава, які він сказав на Прощі у Крилосі: «Сьогодні правду про нашу державність, яка сягає часів Київської Русі, говорить древній Галич, говорить наше коріння, яке тут сьогодні проростає новими життєдайними паростками. І ми дякуємо Господу Богу за те, що маємо свою державу, яка є запорукою того, що можемо гідно розвиватися зі своєю мовою, культурою, традицією, зі своєю повнокровно діючою церквою на рідних, благословенних Богом землях. Цей дар держави ми повинні скріплювати, розвивати, боронити".

На майдані Різдва у Галичі старостинські округи представили свої мистецькі дворища. В рамках програми було пошановано галицькі роди, котрі внесли свою лепту в розбудову незалежної України. 

Під час урочистого віче міський голова Олег Кантор за особистий внесок у підготовку святкових заходів та з нагоди Дня Незалежності вручив подяки кращим працівникам культури.

По завершенню урочистої частини галичани та гості міста мали можливість насолодитися живою музикою у виконанні симфонічого оркестру обласної Івано-Франківської філармонії ім. Іри Маланюк, а також кращих аматорських колективів Галицької територіальної громади.  

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису