Підсумки роботи Галицького відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України за І півріччя 2021 року

  • 662

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі професійного захворювання на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкості втрати працездатності.

Фото без опису

Так загалом з січня по червень 2021 року за рахунок Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області проведено фінансування страхових виплат та певного спектру медичних та соціальних послуг, зокрема:

• щомісячні страхові виплати фінансувались для 176 потерпілих, середній розмір виплати на одну особу склав 17695,00 грн. Загалом виплачено 3114,245 тис. гривень;

• 18 особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, відділення виплатило щомісячні страхові виплати на загальну суму 326,390 тис. грн., середній розмір такої допомоги склав 18132,78 грн;

• страхові виплати одноразової допомоги в разі стійкої втрати професійної працездатності у сумі 48,637 тис. грн. виплачено 3 потерпілим.

 Відділення Фонду за 6 місяців 2021 року здійснив фінансування матеріального забезпечення, у тому числі:

- допомоги в зв’язку з тимчасовою непрацездатністю 1767 особам на суму 8601,188 тис. грн.;

- допомоги в зв’язку з вагітністю та пологами 82 особам на суму 2507,317 тис. грн.;

- допомоги по тимчасовій непрацездатності за причиною «11 Ізоляція від COVID-19» 38 особам на суму 33112,16 грн. ;

- допомоги на поховання 16 особам на суму 65600,00 грн.

У Галицькому відділенні за І півріччя 2021 року проведено 9 планових перевірок та 10 позапланових щодо використання страхувальниками коштів Фонду. При цьому виявлених неправомірних витрат коштів Фонду за результатами перевірок склала в сумі 22855,14 грн. Проведено адміністративних стягнень у вигляді штрафів 50% за порушення порядку використання страхових коштів Фонду на суму 11427,59грн. та за порушення законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування по Галицькому відділенні управління виконавчої дирекції Фонду складено 11 протоколи про адміністративне правопорушення на суму 1496,грн., всі суми вчасно сплачено. У першому півріччі 2021 року взято участь у планових перевірках страхувальників та перевірено 1156 листків непрацездатності.

Встановлено порушення видачі листків непрацездатності, а саме :

  • не підкреслено причину непрацездатності;
  • не вказано місце знаходження підприємства чи установи;
  • не вказано режим перебування хворого;

 За результатами цих перевірок складено 6 довідок, та проведено роз'яснювальну роботу у комісіях по соціальному страхуванню. Постійно у відділенні здійснюється моніторинг виданих і продовжених листків непрацездатності, аналізуючи рівень захворюваності населення Галицького, Рогатинського районів та міста Бурштина. У Галицькому відділенні у 2021 році на реабілітаційне лікування застрахованих осіб передбачено видатки на суму 556800 грн. для 39 осіб. У 2021 році вже скористалися реабілітаційним лікуванням 23 особи на суму 325483,92 грн. Застраховані особи скеровувались на відновлювальне лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за профілями:

- Кардіо-пульмонарна реабілітація: стан після пролікованої нестабільної стенокардії;

 - Кардіо-пульмонарна реабілітація: цукровий діабет; з - Нейрореабілітація: підгострий період інсультів (після оперативних втручань на судинах мозку або без них), підгострий період черепно-мозкових травм; - Мязово-скелетна реабілітація: підгострий період після операцій на опорноруховому апараті (ортопедичних, травматологічних), ревматологічні захворювання; - Кардіо-пульмонарна реабілітація : підгострий період інфаркта міокарда (після оперативних втручань на судинах серця або без них), стан після пролікованої нестабільної стенокардії ( після оперативних втручань на судинах серця або без них), підгострий період після операцій на серці. У відділенні є перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місця розташування та профілів санаторно-курортного лікування з якими заключені договора, якими надаються санаторно-курортні послуги застрахованим особам. В переліку є санаторії які найчастіше використовуються застрахованими особи це такі як : ДП «Санаторій Любінь Великий», ДТТ «Клінічний санаторій «Карпати», ДП «Клінічний санаторій «Авангард», ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова», ТзОВ «Українська готельна група «Санаторій «Алмаз», Підприємство «Стожари», ДП «Санаторій «Моршинкурорт». У Фонді чимале місце має робота головного спеціаліста- страхового експерта. Так у відділенні страховим експертом проведено 3 планових та 2 позапланових перевірок. Надано консультацій 2 47 страхувальникам. Проведено 2 семінари на яких обговорені питання використання та обліку засобів індивідуального захисту та були переглянуті інструкції з охорони праці, 3 наради, взято участь у 4 круглих столах де було надано консультативну допомогу стосовно ведення документації з охорони праці, обговорено терміни проходження навчань та перевірки знань з охорони праці, переглянуто інструкції з охорони праці. Проведено один конкурс на тему «Безпечна праця очима дітей» присвячений Всесвітньому Дню охорони праці.