Освячено новозбудований храм на Галич-Горі

  • 485

31 липня 2021 року Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав освятив на Галич-Горі новозбудований храм Блаженних священномучеників Станіславівських – Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка.

Фото без опису

Перед Чином освячення та Божественною Літургією Главу УГКЦ вітав міський голова«Від усіх жителів Галицької громади висловлюю щиру подяку, Ваше Блаженство, за Ваш візит! Переконаний, що сьогоднішня історична подія – освячення храму Мучеників Станіславівських, увійде в літопис нашого тисячолітнього міста!»,- сказав Олег Кантор.

Фото без опису

 

Під час проповіді Патріарх УГКЦ відзначив: «Сьогодні ця подія освячення новозбудованого храму є унікальним моментом присутності між нами живого Бога, який до нас говорить, а ми Його чуємо. Тим моментом, коли до людини лине голос живого Бога, є момент читання, урочистого проголошення у храмі Святого Євангелія».

Фото без опису

«Київ і Галич – це та вісь, довкола якої Господь Бог творив наш народ, нашу церковно-народну історію, навколо якої будувалася вільна незалежна Україна. Галич і Галицька околиця належить до прямої юрисдикції Глави Церкви, тому що звідси ми беремо наші титули, це є дуже глибокий історичний знак якості нашої тотожності. Цей зв’язок наявний навіть у титулі Глави нашої Церкви – Верховний Архиєпископ Києво-Галицький», – зауважив Блаженніший Святослав.

Фото без опису