Співпраця між муніципалітетами України та Данії виходить на новий рівень!

  • 577

“U-LEAD з Європою” з радістю оголошує список 9 відібраних громад для двосторонньої парної співпраці з муніципалітетом Гульборгсунн (Данія):

 Горінчівська, Свалявська, Ясінянська громади (Закарпатська область)

 Галицька, Городенківська, Долинська громади (Івано-Франківська область)

 Глибоцька, Новоселицька, Хотинська громади (Чернівецька область)

Протягом 2021-2022 років громади в рамках Мережі налагодять співпрацю з Гульборгсунном, обміняються досвідом щодо залучення громадян до прийняття рішень та побудови сприятливого для бізнесу середовища. Громади також напрацьовуватимуть ідеї для втілення спільних проєктів.

Директор Програми «U-LEAD з Європою» від #GIZ Bastian Veigel: «У минулому і дотепер U-LEAD змогла отримати значну користь від впровадження вагомих «ноу-хау», які данські муніципалітети привносять у нашу діяльність у сфері місцевого самоврядування та децентралізації. Тому данські громади можуть надати важливу підтримку українським партнерам, поділившись своїми цінними знаннями та напрацюваннями у рамках міжнародного досвіду».

Мер Гульборгсунна Джон Бреддер: «Я очікую на початок двосторонньої парної співпраці між українськими громадами та громадою Гульборгсунн. Зокрема, я очікую, що коли обмеження, пов'язані з COVID-19 буде скасовано, ми зможемо відвідати одне одного особисто. Гадаю, ми всі навчимося з цієї парної співпраці того, як ми можемо зміцнити наші громади».