Відбулася презентація містобудівної документації

  • 738

    У  п’ятницю, 11 червня, у Візит-центрі  відбулася зустріч керівництва міста з представниками ТзОВ «Естр» (м. Київ), які розробляють містобудівну документацію Галича. У заході взяли участь президент українського національного комітету ICOMOS Микола Гайда (м.Львів) та кандидат архітектурних наук Юрій  Лукомський (м. Львів).

 

    Під час наради з доповіддю про роботу над історико-архітектурним опорним планом м. Галич, с. Крилос та с. Шевченкове виступила Кіра Ісайко. Опрацювавши бібліографічні, іконографічні та картографічні матеріали, надані Національним заповідником «Давній Галич», вона представила історико-просторовий розвиток міста, який поділила на шість історичних етапів. На жаль, серед цих етапів не була закцентована увага на розвиток міста Галича за Магдебурзьким правом. Також Кіра Ісайко визначила історичний ареал та запропонувала внести до пам’яткоохороного реєстру центральну частину міста Галича як середовище, де збережена планувальна структура та наявне найбільше скупчення пам’яток. У ході обговорення Юрій Лукомський та Микола Гайда, наголошували на важливості правильного визначення історичного ареалу, режимів, ознакування городищ (які підтвердженні археологічно), зон охорони пам’яток та меж галицького середмістя. 

     Генеральний план м. Галича представив головний архітектор проекту Євген  Єжов, який наголосив, що перспективний план розвитку міста розробляється на 20 років та передбачає врахування всіх інженерних та транспортних мереж. Також згадав, що Галич входить в зону впливу міжнародного транспортного коридору, через що потрібно врахувати на майбутнє і притік туристів та потреби у розбудові багатоквартирної житлової забудови. Не менш важливо для Галича є врахування зон підтоплень задля проведення в майбутньому протипаводкових заходів.

  Ольга Костельна, директор ТОВ «Естр», нагадала процедуру проведення громадських обговорень Генерального плану та винесення історико-архітектурного опорного плану на науково-методичну раду.

Підсумував зустріч міський голова Олег Кантор: «Я бачу серйозний поступ у роботі над містобудівною документацією. Сподіваюсь, що наша згуртована праця допоможе якнайшвидше затвердити історико-архітектурний опорний план м. Галича, сіл Крилос та Шевченкове, а також Генеральний план м. Галича. Це стане основою для подальшого розвитку міста.»