«День гостинності»  у Бурштинському торговельно-економічному фаховому коледжі

  • 548

 

    26 травня 2021 року у Бурштинському торговельно-економічному фаховому коледжі Київського національного торговельно-економічного університету пройшов «День гостинності», в якому взяли участь учні галицьких шкіл, а співорганізаторами виступила Івано-Франківська обласна служба зайнятості.

    В рамках «Дня гостинності» відбулося засідання круглого столу, де директор коледжу Андрій Козак розповів про навчальний заклад, умови навчання, перспективи розвитку та зосередив увагу на актуальних питаннях залучення місцевого бізнесу в освітній процес. Він відзначив велику роль обласної служби зайнятості у професійній орієнтації молоді, а саме: інформування про ті професії, які є затребуваними на ринку праці.

   Директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк надав інформацію про потреби сучасного ринку праці Прикарпаття, також він звернув увагу, що зміни в державі, в економіці супроводжуються змінами на ринку праці, а служба зайнятості сьогодні готова оперативно реагувати на ці зміни спільно з органами влади, роботодавцями, навчальними закладами, щоб в умовах сучасних викликів створювати сприятливі умови для розвитку кваліфікованих кадрів у відповідності з потребами ринку праці Прикарпаття.

 

   Гостинний захід для школярів проводився у формі майстер-класів, підготовлених викладачами та студентами за професіями, за якими веде підготовку коледж. Діти мали можливість відчути себе у ролі справжнього шеф-кухаря, бармена і побачити, як створюється кулінарний шедевр, скуштувати кондитерські вироби, створені руками молодих кондитерів. Майбутні фахівці з туризму продемонстрували планування туристичного маршруту, а електромеханіки розповіли про особливості роботи холодильних установок.

Учасниками заходу зазначено, що тільки висококваліфіковані кадри у будь-якій сфері є конкурентоспроможними на ринку праці, й саме цей фактор найбільше впливає на зайнятість та рівень заробітної плати. А якість підготовки фахівців в свою чергу залежить від рівня професійно-викладацького складу.