Реабілітаційне лікування застрахованих осіб у 2021 році

  • 618

Фото без опису

    Галицьке відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області інформує про механізм надання послуг реабілітаційного лікування на підставі тристоронніх договорів (застрахована особа, Фонд, санаторій), що забезпечують індивідуальний підхід до лікування людини у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів та надають право самостійного вибору закладу для проходження реабілітаційного лікування.

   У Галицькому відділенні у 2021 році на реабілітаційне лікування застрахованих осіб передбачено видатки на суму 556800грн. для 39 осіб.

У 2021 році вже скористалися реабілітаційним лікуванням 5 осіб.

Застраховані особи скеровувались на відновлювальне лікування до

реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за профілями:

- Кардіо-пульмонарна реабілітація: стан після пролікованої нестабільної

стенокардії;

- Кардіо-пульмонарна реабілітація: цукровий діабет;

Послугами санаторно-курортного лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів Львівської та Закарпатської областей, а саме санаторії: ТОВ «Українська готельна група» санаторій «Алмаз», ДП «Санаторій «Моршинкурорт», «Перлина Прикарпаття», ДП «Клінічний санаторій «Карпати».

Оскільки саме вчасна реабілітація осіб після перенесених захворювань і травм є ефективним чинником подальшого відновлення і компенсації порушених функцій організму та запобігання настання інвалідності. Галицьке відділення і надалі направляє застрахованих осіб для забезпечення реабілітаційним лікуванням у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів, які гарантують дотримання наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню корона вірусної інфекції.

Крім того, для застрахованої особи, яка направляється на реабілітаційне лікування Фонд фінансує надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі. Перелік санаторіїв у розрізі профілів медичної реабілітації оприлюднено для ознайомлення на офіційному веб-сайті Фонду ( http//www.fssu.gov.ua).