В Галичі відбулася розширена нарада щодо відзначення на державному рівні 1125-річчя з часу першої згадки про місто

  • 765

   «Кожне покоління вкладало свою лепту в будівництво та відродження Галича. Сьогодні настав наш час» - цими словами міський голова Олег Кантор розпочав нараду з питань відзначення 1125-річчя з часу першої згадки про м. Галич.

 

 

Захід відбувся в картинній галереї Національного заповідника "Давній Галич". 

Всіх присутніх благословив на успішну роботу Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин). В числі запрошених були також народні депутати України Ігор Фріс та Оксана Савчук, начальник управління культури національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, очільники Івано-Франківської районної ради Василь Попович та районної державної адміністрації Олександр Ярощук, ректор Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Ігор Цепенда, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський, генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Костишин, Галицький декан УГКЦ о. Ігор Броновський та Галицький декан ПЦУ.

о. Євген Стасюк, депутати Івано-Франківської обласної та районної рад, представники ДТЕК.

 

Учасників наради були ознайомлені з проектом Плану заходів за наступними розділами:

- Регенерація історико-культурного середовища давнього Галича

- Об’єкти соціальної та туристичної інфраструктури

- Транспортна та інженерна інфраструктура

- Духовно-мистецькі заходи

- Організаційні заходи.

Під час обговорення присутні висловили свої думки з приводу майбутнього святкування ювілею м. Галича. За підсумками наради прийняли резолюцію, в якій ініціювали відзначити на державному рівні 1125-річчя м. Галича та створити організаційний комітет щодо підготовки до цієї події.