Про надання послуг з поводження з побутовими відходами

  • 1072

Шановний споживачу!

У відповідності до Законодавства України споживач зобов'язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, зокрема щодо послуги з поводження з побутовими відходами, підготовлений виконавцем на основі типового договору, та оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Ігнорування обов'язку укласти договір є грубим порушенням законодавства України, в тому числі, і державних стандартів норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, що згідно ст. 152 Кодексу про адміністративні правопорушення України: «тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

У разі відсутності договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами із урахуванням вказаних вище положень, пропонуємо Вам укласти відповідний договір, на основі типової форми, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008р. № 1070.

Повідомляємо Вас, що у разі відсутності договору та/або наявності заборгованості за надані послуги КП «Галичводоканал» буде змушене звернутися до Суду про стягнення заборгованості за надання послуг з поводження з побутовими відходами та зобов'язання укласти договір, де на Вас буде покладено додаткові витрати з відшкодування судових витрат.

На виконання вимог нормативно-правових актів та чинного Законодавства України орган місцевого самоврядування уповноважив КП «Галичводоканал» на укладання договорів про надання послуг з поводження з побутовими відходами з усіма споживачами: з населенням та юридичними особами, фізичними особами - підприємцями на відповідних територіях, відповідно до Типового договору про надання послуг з вивезення побутових відходів, наведеного у додатку 1 до Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами, що затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008р. № 1070.

В разі виникнення додаткових питань Ви можете звернутися до Комунального підприємства «Галичводоканал», за адресою: м. Галич, вул. Н. Вівчаренко, 29 (контактний телефон 21-150, моб. тел. (097)2274228- юрист).

Перелік документів контрагента – суб’єкта господарської діяльності, фізичної особи підприємця, населення, необхідних для укладення договору на вивезення побутових відходів

для населення: паспорт громадянина України (копії усіх прописаних сторінок, в т.ч. прописка), довідку про присвоєння ідентифікаційного податкового номеру, документ на підтвердження права власності, володіння, оренди тощо нерухомим майно, будинкову книгу та її копію, або довідку про склад сім'ї

для юридичних осіб, СПД: копії Довідки ЄДРПОУ, виписки з Єдиного державного реєстру, свідоцтва платника ПДВ, документ про юридичну особу як платника податку, копію ліцензії на здійснення певного виду діяльності, якщо цього вимагає Закон України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», паспорт громадянина України (копії усіх прописаних сторінок, в т. ч. прописка), довідку про присвоєння ідентифікаційного податкового номеру(ФОП-СПД);

ВАЖЛИВО! Достовірність копій з оригіналам зазначених вище документів повинні бути підтвердженні підписом відповідальної особи контрагента та його печаткою на кожній сторінці. Для підтвердження повноважень відповідальної особи-представника, необхідно долучити також копії доручення, довіреність, що завірені належним чином.