Рятувальники провели профілактичні бесіди з мешканцями краю щодо безпеки на льоду

  • 367

21 лютого рятувальники ДПРЧ-3 м.Галич провели профілактичні рейди поблизу старого та нового мостів через р.Дністер. Громадянам розповіли чому не варто виходити на лід та до яких наслідків може призвести порушення правил безпеки, а також проінформували про основні правила безпечної поведінки на льоду. Під час інструктажів громадян закликали бути максимально обережними: пересуватися кригою тільки переконавшись у її міцності, не збиратися групами на одному місці, не пробивати поруч багато лунок. Рекомендували завжди мати напоготові засоби порятунку та розповіли, як самотужки вибратися з крижаної пастки та допомогти людині, яка провалилася під лід. Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівці ДСНС вручили рибалкам інформаційні листівки з правилами безпеки на льоду та алгоритмом дій при порятунку людини, яка провалилася під кригу.

Пам'ятайте:

- виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди;

- забороняється виходити на кригу, товщина і міцність якої вам невідомі;

- переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях;

- забороняється спускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід;

забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці;

не можна виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії річки у цьому місці; за наявності вмерзлих у лід дошок, палиць та інших предметів; у випадку різного забарвлення льоду; під час сильного перепаду температури й потепління;

не вживайте спиртні напої біля водойм;

пильнуйте за дозвіллям дітей та пояснюйте їм небезпеку тонкої криги.

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що взимку, коли відбувається різка зміна мінусової температури повітря на плюсову, лід є особливо  підступним та небезпечним для прогулянок чи риболовлі. Ставтеся відповідально до свого життя та здоров’я!