Семінар для роботодавців «Легалізація трудових відносин»

  • 457

Днями в Галицькій районній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено семінар з роботодавцями Галицької  територіальної громадина тему «Легалізація трудових відносин».

Розпочала захід директорка районної філії Наталія Мацьків, яка ознайомила роботодавців із ситуацією на місцевому ринку праці, а також розповіла про послуги служби зайнятості, якими  вони можуть скористатись.

Ірина Лотоцька, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями районної філії, наголосила учасникам на необхідності легалізації трудових відносин, а також недопущенні працівників до виконання роботи без належного її оформлення. Також вона акцентувала увагу на можливостях стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом виплати компенсації єдиного внеску, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.

В ході семінару фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Ірина Тейсар розповіла про впровадження в Державній службі України з питань праці функції «інтерактивний інспектор», за допомогою якої працівники і роботодавці у будь-який зручний для них спосіб (через засоби телефонного зв’язку, соціальні мережі, комунікаційні засоби) можуть отримати необхідну інформацію.

Любов Гаврилишин, провідний фахівець відділу надання соціальних послуг районної філії, надала повну інформацію про перелік професій для організації професійного навчання, про можливість пройти професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації, стажування на робочому місці, про формування груп слухачів в Івано-Франківському ЦПТО ДСЗ за напрямом «Навчання посадових осіб та фахівців з питань охорони праці та основних положень правил безпеки».

Під час зустрічі учасники обговорили низку актуальних питань щодо оформлення найманих працівників відповідно до чинного законодавства та отримали додаткову інформацію з ведення кадрової документації.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису