Інформаційний семінар «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес»

  • 426

8 лютого 2021 року фахівець з профорієнтації Галицької районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості провела для безробітних  інформаційний семінар «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес».

Мета даного заходу – інформування незайнятого населення Галицької територіальної громади про етапи започаткування та провадження власної справи, підвищення рівня обізнаності про правові засади ведення бізнесу.

Під час семінару учасники ознайомились з інформацією про законодавчі підстави виплати допомоги по безробіттю одноразово для відкриття підприємницької діяльності, розглянули поняття бізнес-ідея та бізнес-план.

Також отримали рекомендації, як правильно аналізувати напрями підприємницької діяльності – шукати те, що вже є успішним деінде, товари або послуги, які б полегшили життя людей.

Водночас безробітні дізнались, що визначити схильність до підприємницької діяльності та оцінити власні здібності під час вибору напряму професійної діяльності можливо за результатами проходження тестування, у тому числі на Платформі з профорієнтації та розвитку кар’єри державної служби зайнятості (profi.dcz.gov.ua) та інших профорієнтаційних інтернет-платформах.

Семінар відбувся в теплій атмосфері, де кожен учасник мав можливість отримати відповіді на запитання, які їх цікавили.