Відбулося обговорення генплану м.Галича

  • 506

У Галичі давно назріла потреба у розробці нового генерального плану. Адже без цього важливого виду містобудівної документації неможливе здійснення будівництва, відведення земельних ділянок, залучення інвестицій, визначення окреслення зон для промислових об'єктів, будівництво нових транспортних розв’язок, прокладання туристичних маршрутів та вирішення багатьох інших, стратегічно важливих для розвитку міста завдань, – про це наголосив сьогодні міський голова Олег Кантор.

на ініційованій ним нараді щодо стану розроблення генерального плану Галича. Як відомо, робота над новим генпланом на замовлення міської ради була розпочата науково-виробничою фірмою «Екстер» ще у 2018 році. Сьогодні київські проєктувальники представили галичанам своє бачення довгострокової стратегії розвитку міста. А оскільки Галич місто історичне, то був презентований також історико-архітектурний опорний план з трьома історичнами ареалами: в м.Галич (Старостинський замок), у с.Крилос (Успенський собор) та с.Шевченкове (церква св.Пантелеймона).

В обговоренні запропонованого проєкту активну участь взяли Ігор Крет –головний архітектор відділу містобудування та архітектури Галицької РДА, Василь Крук – начальник КП «Капітальне будівництво», Володимир Дідух – заступник генерального директора НЗ «Давній Галич», Олег Гайдук - директор Галицького НПП, Любомир Нагірняк – директор КП «Галичводоканал», які висловили свої зауваження та доповнення.

Як запевнили проєктанти, до наступної наради генплан буде доопрацьовано з врахуванням всіх озвучених пропозицій та конструктивних думок.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису